Op al mijn materiaal zit copyright.

Geen enkele van mijn foto’s mag dan ook zonder overleg vooraf worden gepubliceerd of bewerkt (incl. verwijderen van logo en copyright).  Alle rechten blijven altijd bij de fotograaf (Wim Nijholt).

Q&A Verkrijgen van foto’s

Q: Waarom ben ik gestopt van het gratis weggeven van mijn foto’s
A: Mijn reden hiervoor is dat ik te pas en te onpas mijn foto’s op een verkeerde manier gebruikt zie worden. Zo kom ik mijn foto’s tegen bij fotowedstrijden, op flyers waarbij het logo er is afgesneden en ga zo maar door. Ik vind dit erg jammer en een gebrek aan fatsoen.

Q: Wat vraag ik voor het toezenden van de digitale (nabewerkte) fotobestanden?
A: Dit is voor een groot deel afhankelijk van de foto en waarvoor u deze foto wilt gebruiken.

  • Standaard JPG bestand voor privé gebruik(*) vanaf €1,50 per foto.
  • Standaard JPG bestand voor privé gebruik(*) zonder beeldmerk/logo vanaf €6,50 per foto
  • Standaard JPG bestand zonder beeldmerk voor commercieel gebruik altijd in overleg

(*) De geleverde fotobestanden zijn bedoeld voor eigen gebruik, voor publicatie anders dan uw eigen clubblad/website dient u contact met de fotograaf op te nemen. Normaal gesproken zal er toestemming worden verleend voor lokale kranten zonder bijkomende kosten.

Q: Hoe worden de bestanden opgestuurd?
A: Afhankelijk van de hoeveelheid bestanden, kan dit per e-mail, wetransfer (of vergelijkbaar). Maar altijd in overleg. Indien het materiaal per CD/DVD dient te worden verzonden, zullen hiervoor gemaakte kosten worden doorberekend.

Q: Hoe worden de foto’s geleverd?
A: Levering volgt na ontvangst betaling, factuur in de orderbevestigingsemail. Het formaat van de JPG:  3000+ pixels, 240 ppi, 90%

Q: Kan ik de foto ook als afdruk ontvangen?
A: Op dit moment ben ik daar nog niet op ingericht. Kijk hiervoor eens op de site van Profotonet

Q: Waarom ben je zo goedkoop?
A: Aangezien dat ik naast het fotograferen een normale baan heb, ben ik niet afhankelijk met mijn inkomen van de fotografie.

Q: Waarom ben je zo duur?
A: Het maken van foto’s kost tijd, je loopt soms de hele dag rond met een redelijk zwaar pakket in je handen. Daarna moeten de foto’s nabewerkt worden wat ook vaak uren werk kost. De verhouding tussen de tijd van het maken van de foto’s en de tijd die gestoken wordt in de nabewerkingen, zijn vaak evenredig aan elkaar. Ook moet de apparatuur onderhouden worden en een camera gaat niet eeuwig mee. (o.a. de sluiter is een bewegend mechanisme en is aan slijtage onderhevig).

Q: Wat zijn de voorwaarden?
A: Download hier de algemene voorwaarden

Terug naar het contactformulier

Voor meer informatie over het auteursrecht verwijs ik u naar de volgende website’s over het auteursrecht: http://www.auteursrecht.nl/auteursrecht/22091/ en http://www.dupho.nl/kennisbank-auteursrecht/de-inbreuk/illegaal-gebruik/gebruik-zonder-toestemming