Modellen en Studiowerk (TFP)

Het fotograferen van mensen vind ik een enorme leuke uitdaging. De perfecte pose vastleggen met mooie belichtingstechieken zodat het hele plaatje klopt is zeker niet eenvoudig. Maar als er tijdens een fotosessie een paar van die geweldige prenten tussen zitten dan wordt je daar enorm gelukkig van. Het mooie is dan ook dat dit ook geld voor het model waarmee je aan het werken bent.

TFP/TFCD fotosessies:

 

Time for print is een veelgebruikte Engelse term die binnen het fotograferen van amateurmodellen door amateurfotografen gebruikt wordt. Hierbij wordt tussen het model en de fotograaf een overeenkomst vastgelegd. De term wordt meestal afgekort met TFP. In plaats van een geldelijke betaling voor elkaars diensten gaat de fotograaf ermee akkoord een aantal afdrukken van de beste foto’s van de sessie te verstrekken aan het model. De gemaakte foto’s mogen doorgaans zowel door de fotograaf als het model gebruikt worden in een portfolio en als promotiemateriaal, al liggen de rechten over de foto’s wel bijna altijd bij de fotograaf. (bron: wikipadia)

Array Waarom TFP? Dit houd niet in dat de kwaliteit minder is dan een betaalde ‘profesionele’ fotosessie. Wel zijn ermeer mogelijkheden om te expirementeren, natuurlijk gebeurd dit altijd in samenspraak met het model.

Ben je geïntresseerd in een TFP fotosessie? Stuur me dan een bericht via het contactformulier van deze website. Na ontvangst van je bericht neem ik altijd contact met je op. In onderling overleg kunnen we een fotosessie inplannen.
Shoot-samples


Ik ben opzoek naar een MUA (Make Up Artist) om in mijn regio mee samen te werken bij de op TFP gebaseerde fotosessies en daarmee samen een mooie portfolio op te bouwen.


Mijn studio & uitrusting:

In de zomer van 2018 heb ik aan mijn huis een fotostudio gebouwd, deze is compleet ingericht met 4 flitskoppen (2x 800w/s en 2x 400w/s) en allerlei lichtvormers waaronder: softboxen; paraplu’s; barndoor; snoot; rookmachine en andere lichtvervormers. Daarnaast maak ik ook graag gebruik van (meerdere) reportageflitsers.

In mijn studio zal ik vanaf 2019 diverse workshops gaan geven, deze vindt u in de workshop sectie van de website